Înființarea și dotarea de centre de colectare prin aport voluntar

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată

 

Municipiul Braşov în calitate de Beneficiar, implementează Proiectul ,,Înfiinţarea şi dotarea de Centre de Colectare prin Aport Colectiv”, Cod proiect: C3I1A0122000029, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul 1. Tranziţia Verde, Componenta C3: Managementul Deşeurilor, Investiţia I1. Dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale la nivel de judeţ sau la nivel de oraşe/comune, Subinvestiţia I1.a „ Înfiinţarea de centre de colectare prin aport voluntar”.

Obiectivul principal al proiectului este: înființarea și dotarea unui Centru de colectare prin aport voluntar în cartierul Stupini, care să deservească un număr 45.271 locuitori ai municipiului Brașov din următoarele cartiere: cartierul Bartolomeu Nord (5,4% din populația municipiului Brașov), cartierul Tractorul (9,2% din populația municipiului Brașov) și cartierul Stupini (1,1% din populația municipiului Brașov).

Centrul de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi preluate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi depuse în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale: deșeuri voluminoase, textile, deșeuri din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre de animale, deșeuri de grădină, din construcții și demolări.

 

În derularea activităților care duc la îndeplinirea obiectivului principal al proiectului, Municipiul Brașov are următoarele obiective specifice:

  • Înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar;
  • Cantitatea de deșeuri colectate separat, la finalul implementării proiectului= 3529 tone/an
  • Rata de reciclare exprimată în procent din deșeurile colectate separat, la finalul implementării proiectului = 26,83%

 

Data începerii proiectului: 20.10.2022

Data finalizării proiectului: 30.09.2024

 

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3.830.914,00 lei, echivalentul a 778.720,20 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 727.873,66 lei.

 

Contact: Gheorghe Muntean – manager proiect, gheorghe.muntean@brasovcity.ro, 0268 405.400

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

https://mfe.gov.ro/pnrr/                   http://www.facebook.com/PNRROficial/