Muzică de film și concert Anatoly - oferta din acest weekend din stagiunea estivală. Ambele spectacole vor avea loc în Piața Sfântul Ioan, sâmbătă și duminică


Și în acest weekend, Filarmonica și Opera Brașov aduc muzica de calitate în mijlocul brașovenilor, oferindu-le două concerte de excepție în Piața Sf. Ioan.

Sâmbătă, 24 iulie, de la ora 19.00, în Piața Sf. Ioan, Filarmonica Brașov aduce publicului brașovean cele mai frumoase melodii din filme celebre. Solist este Filip Papa, iar dirijor, Gian Luigi Zampieri.

Duminică, 25 iulie, tot de la ora 19.00, este rândul Operei Brașov să aducă pe scenă muzică de calitate, astfel că ne vom putea bucura de concertul oferit de cvintetul vocal Anatoly, care va interpreta un repertoriu divers și atractiv, de la cover-uri, muzică de jazz și pop și până la muzică de film.

„Așa cum am promis, vom avea o vară plină de evenimente în Brașov, iar unul dintre cele mai importante este stagiunea estivală a Operei și Filarmonicii. Le mulțumesc celor două instituții de cultură pentru că reușesc să aducă muzica de calitate în mijlocul brașovenilor și pentru aceste concerte minunate, pe care ni le oferă în fiecare săptămână, atât în Piața Sf. Ioan, cât și în alte zone în aer liber. Avem nevoie de evenimente de un asemenea nivel, avem nevoie ca muzica să iasă din sala de concerte și să ajungă și la alt public. Iar numărul mare de spectatori confirmă succesul acestei stagiuni estivale. Pe lângă aceste concerte, care vor avea loc până în septembrie, urmează și evenimentele pe care operatori privați le organizează cu sprijinul financiar al Primăriei, astfel că Brașovul va fi pe tot parcursul verii un oraș plin de viață, ofertant din punct de vedere al petrecerii timpului, cu evenimente de calitate“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Seria de spectacole din Piața Sf Ioan va continua tot duminică, 25 iulie, de la ora 19.00, în Bartolomeu- Avantgarden, cu concertul VlogOnCello, al violoncelistului Radu Croitoru.

Ca în fiecare marți, și în 27 iulie, de la ora 19.00, brașovenii sunt așteptați în Piața Sf. Ioan la jazz, în interpretarea Urban Trio.

Miercuri, 28 iulie, de la ora 19.00, este ziua muzicii vechi, pusă în scenă de Ansamblul de muzică veche Codex. Soliști: Filip Ignac – flaut, Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel și Monica Florescu – pian (Filarmonica Brașov).

Joi 29 iulie, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov împlinește 35 de ani de activitate, ocazie cu care le oferă brașovenilor un concert avându-i ca invitați pe Mariano Castro – pian; Lucia Neagoe – vioara I, Raluca Irimia – vioara a II-a, Leona Varvarichi – violă, Ştefan Neagoe – violoncel.

Vă reamintim că la începutul lunii iulie a început stagiunea comună de vară a Operei și a Filarmonicii din Brașov, care pun în scenă un program artistic adresat tuturor iubitorilor de muzică, nu doar publicului obișnuit al operei și filarmonicii. Opera le oferă spectatorilor Gala Verdi, dar și Gala Eugen Doga, un spectacol de balet, dar și spectacolul pentru copii ,,Povestea păpușilor și a prințesei Maya”. Și Filarmonica vine cu un program variat, dedicat tuturor iubitorilor de muzică de calitate, de la jazz la muzică din filme, ,,360 de ani de muzică în 3600 de secunde” sau muzică din perioada interbelică.

Majoritatea concertelor au loc în Piața Sf. Ioan, dar și în alte locații – Piațeta Brassai, în cartierul Bartolomeu – Avantgarden, și chiar la unul dintre mall-urile din Brașov – pentru a oferi cât mai multor brașoveni posibilitatea de a asista la concertele celor două instituții din subordinea municipalității.

Accesul la toate spectacolele este gratuit, cu respectarea prevederilor legale privind restricțiile impuse de pandemie.

Programul Stagiunii Estivale:

IULIE

Piața Sf. Ioan

  • 24 iulie, ora 19.00 – Muzică de film, solist Filip Papa, dirijor Gian Luigi Zampieri (Filarmonica Brașov);
  • 25 iulie, ora 19.00 – Concert Anatoly (Opera Brașov).

Bartolomeu – Avantgarden

  • 25 iulie, ora 19.00 – VlogOnCello, concert al violoncelistului Radu Croitoru (Filarmonica Brașov).

Piața Sf. Ioan

  • 27 iulie, ora 19.00 – Tuesday’s Jazz, cu Urban Trio (Filarmonica Brașov);
  • 28 iulie, ora 19.00 – Ansamblul de muzică veche Codex – Filip Ignac – flaut, Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel și Monica Florescu – pian (Filarmonica Brașov);
  • 29 iulie, ora 19.00 – Recital Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov, 35 de ani de activitate, invitat Mariano Castro – pian; Lucia Neagoe – vioara I, Raluca Irimia – vioara a II-a, Leona Varvarichi – violă, Ştefan Neagoe – violoncel (Filarmonica Brașov).

AFI Mall

  • 31 iulie, ora 19.00 – Reverse Flashmob, dirijor: Cristian Oroșanu (Filarmonica Brașov).

AUGUST

Piața Sf. Ioan

  • 1 august, ora 19.00 – PlaCello, concert de 6 violoncele, invitat special Blaise Déjardin (Filarmonica Brașov).

Piața Brasssai

  • 6 august, ora 19.00 – Sonoro, concert simfonic (Filarmonica Brașov).  

Piața Sf. Ioan

  • 10 august, ora 19.00 – Tuesday’s Jazz, cu Bourbon Jazz Unit (Filarmonica Brașov);
  • 12 august, ora 19.00 – concert Trio Larson, Catalina Bordeanu – pian, Mircea Marian – violoncel, Andreea Greluș – vioară (Filarmonica Brașov);
  • 13 august, ora 19.00 – Proiecție de film mut, cu coloana sonoră live, cu solist Alexandru Anastasiu – percuție (Filarmonica Brașov);
  • 14 august, ora 19.00 – Elixirul dragostei în concert (Opera Brașov);
  • 17 august, ora 19.00 – Tuesday’s Jazz, cu Robert Patai (Filarmonica Brașov);

Bartolomeu – Avantgarden

  • 20 august, ora 19.00 – Recital Cvartet concert, Dănuț Manea – vioară, Alexandru Hamzea – vioară, Luiza Balint – violă, Florin Craiu – violoncel (Filarmonica Brașov);

Piața Sf. Ioan

  • 21 august, ora 19.00 – Gala Doga, soliștii, corul și orchestra Operei Brașov și Orchestra Filarmonicii Brașov;
  • 28 august, ora 19.00 – Concert ,,Femeia, eterna poveste”,  invitat Andrei Tudor (Opera Brașov);

SEPTEMBRIE

Sala Patria

  • 3 septembrie – Fanfara Forțelor armate terestre SUA.
  • În 3 septembrie va fi și turneul Filarmonicii Brașov la Festivalul Internațional George Enescu.

Piața Sf. Ioan

  • 4 septembrie, ora 19.00 – Spectacol de balet, invitată Anca Pârlea (Opera Brașov);

Bartolomeu – Avantgarden

  • 9 septembrie – Recital cvartet Unissono (Filarmonica Brașov).

Piața Sf. Ioan

  • 11 septembrie, ora 19.00 – Gala Verdi, soliștii, corul și orchestra Operei Brașov.
  • 12 septembrie, ora 19.00 – Koszika and The Hotshots, Transylvanian Symphonic Tales, dirijor Vaughn Roberts și Orchestra Filarmonicii Brașov;
  • 20 – 22 septembrie, ora 19.00 – Festivalul Muzicii Croate, în colaborare cu Ministerul croat al  Culturii, concerte de jazz cu trei trupe celebre: Elvis Stanic Group, Saxophone Quartet Papandopulo, Zvjezdan Ružić Sextet.