Brașovul participă la EXPO REAL, cel mai mare târg dedicat dezvoltărilor imobiliare și de investiții din Europa


Brașovul va avea propriul stand, situat lângă cel al României. Municipalitatea va promova oportunitățile de investiții din oraș si va lansa platforma investbrasov.org

Municipalitatea își continuă campania de atragere de noi investiții în oraș, pentru o dezvoltare economică stabilă și sustenabilă. Alături de 6 parteneri privați – Urban Invest, Cartier Coresi, Maurer Imobiliare, AFI Brașov, Elmas și Aro Palace – și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Brașovul va participa la cel mai important târg din Europa dedicat oportunităților de investiții, EXPO REAL, care se desfășoară la Centrul expozițional Messe Munchen, în perioada 4 -6 octombrie.

Municipiul va avea propriul stand de prezentare și promovare a oportunităților de investiții pe care le oferă orașul nostru, care este situat între standurile României și Bulgariei, fiind singurul oraș din România care se promovează printr-un stand propriu.       

 ,,Brașovul și-a propus să se poziționeze ca una dintre cele mai bune destinații de investiții din România și chiar din Europa de Sud-Est, mai ales în contextul actual, când mulți dintre investitorii europeni caută să își relocheze afacerile din anumite țări în zone mai sigure. Tocmai de aceea este o perioadă în care trebuie să acționăm proactiv, să mergem noi către potențialii investitori și să le prezentăm ce are Brașovul de oferit.  Tocmai de aceea, pentru prima dată, Brașovul va participa la EXPO REAL, cea mai mare platformă europeană de afaceri în domeniul imobiliar și al investițiilor, și o va face cu un stand propriu de prezentare, în cadrul căruia toți participanții vor afla ce oferă Brașovul astăzi: de la platforma industrială CET, la spații de birouri clasa A, spații logistice, oportunități și proiecte de regenerare urbană și reconversie și așa mai departe. Este un drum pe care, în rândul administrațiilor locale din România, Clujul a mers de câțiva ani buni. În felul acesta, au reușit, după câțiva ani de participări, să atragă Bosch între investitorii din plan local din zona Cluj-Napoca. Sperăm ca și noi să reușim, mai ales că avem argumente forte și avem alături parteneri de încredere”, a precizat primarul Allen Coliban. 

Cu această ocazie, Municipalitatea și AMB vor lansa și platforma dedicată celor care sunt în căutarea unei destinații pentru dezvoltarea sau relocarea de investiții, investbrasov.org.

Conform primarului Allen Coliban, sub umbrela investbrasov.org participarea Brașovului în cadrul EXPO REAL este o oportunitate de a deschide dialogul cu noi potențiali parteneri alături de care să se sprijine dezvoltarea sustenabilă a Municipiului Brașov.

,,Investbrasov.org este platforma pe care am dezvoltat-o împreună cu Agenția Metropolitană. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. De altfel, site-ul a fost un rezultat al muncii unor absolvenți din Generația Tech, un alt motiv pentru care ne putem mândri”, a explicat primarul Allen Coliban.

În cadrul EXPO REAL, delegația Brașovului va avea întâlniri și cu potențiali parteneri în domeniul infrastructurii urbane – piste de biciclete, pasaje rutiere, corpuri de școală din containere, extinderea domeniilor schiabile, parcări – interparking, regenerare urbană, mobilitate verde, energie verde, dar și cu finanțatori, cum ar fi Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Banca Mondială.

EXPO REAL este la a 24-a ediție în 2022, este cel mai mare târg comercial pentru proprietăți și investiții din Europa și găzduiește întreaga industrie imobiliară din lume. Târgul are loc în Munchen, pe parcursul a trei zile, în luna octombrie, încă din 1998. Este cea mai importantă platformă de schimb de informații și networking  a industriei imobiliare. Practic, în timpul târgului, toată gama de servicii din industria imobiliară este prezentă la târg, din toate categoriile de active, țări și regiuni, oferind soluții digitale inovative pentru afaceri, dar și un program de conferințe pe parcursul celor 3 zile.

În 2021, Expo Real a găzduit 1.198 de expozanți din 29 de țări, pe o suprafață dedicată doar expozițiilor de 54.000 m². În total, târgul a reunit 19.200 de participanți din 52 de țări și peste 250 de experți în programul de conferințe. Anul acesta, conferințele se vor desfășura în cadrul a 8 forumuri, vor avea la dispoziție 9 săli, 130 de evenimente și 426 de speakeri.

Mai multe informații: https://exporeal.net/en/

Declarații parteneri

“Vedem participarea la EXPO REAL ca pe o oportunitate de a deschide dialogul cu noi potențiali parteneri alături de care să sprijinim dezvoltarea sustenabilă a Zonei Metropolitane Brașov. Prezența noastră la Munchen sub umbrela investbrasov.org este rezultatul unui efort de echipă, în care s-au alăturat parteneri publici, privați și tineri voluntari din Generația Tech și este primul pas în ceea ce putem construi împreună!” – Dragoș David, Director AMB

,,Suntem onorați să fim parte a  proiectului «Invest in Brașov», ocazie cu care, împreună cu partenerii noștri, vom face cunoscute la nivel european perspectivele de dezvoltare ale Brașovului. Lumea se afla în plin proces de globalizare, astfel că nu mai există limite teritoriale când se pune problema de a răspândi viziuni, produse, idei, aspecte culturale. EXPO REAL reprezintă așadar o oportunitate pentru toți cei implicați de a-și face cunoscute la nivel internațional proiectele, ideile, aspirațiile și de a stabili noi direcții de dezvoltare. Totodată, avem posibilitatea de a arăta că Brașovul nu este doar un oraș turistic, ci poate fi destinația perfectă pentru orice companie care dorește să crească într-un oraș aflat în continuă expansiune.” – Alina Borcescu, Urban Invest.

“Salut strategia autorităților locale și invitația de a fi prezenți împreună, într-un parteneriat, la EXPO REAL 2022, reuniți sub deviza «Invest in Brașov».  După 10 ani de aventura extraordinară, Cartier Coresi Brașov  înseamnă, înainte de toate, bucuria oamenilor. Cu toții ne dorim să contribuim la un Brașov al viitorului, care răspunde nevoilor și aspirațiilor locuitorilor săi și creează valoare adăugată atât pentru oameni, cât şi pentru întreaga regiune.” -Tatian Diaconu, CEO Nhood România, dezvoltatorul Cartier Coresi. 

„EXPO REAL este pentru noi o ocazie excelentă de a vorbi despre noile noastre proiecte în domeniul imobiliar, de a învăța de la ceilalți participanți despre proiectele lor, de a face schimb de opinii despre situația actuală a pieței și de a descoperi noi soluții pentru afacerea noastră. Facem parte din conceptul «Invest in Brașov» și, alături de ceilalți co-expozanți, suntem mândri că avem ocazia să reprezentăm orașul Brașov și, de ce nu, să îl ducem la un alt nivel” – Adela Antone, COO Maurer Imobiliare Maurer Imobiliare.

,,Brașov pentru noi a devenit «acasă». De aceea, suntem bucuroși să participăm, împreună cu autoritățile locale, la EXPOREAL, pentru a promova, în cadrul evenimentului de la Munchen, oportunitățile pe care le poate oferi acest oraș minunat posibililor investitori. De la mediul de business în continuă dezvoltare până la life style, Brașovul este un oraș european din toate punctele de vedere. Poziționarea acestuia în mijlocul naturii, mediul universitar, forța de muncă disponibilă pe piață, dezvoltarea urbană și tehnologică, cultura și obiectivele turistice aduc un plus de valoare, transformând Brașovul în orașul în care dorești să investești și să trăiești.” – Costin Blideanu, General Manager – AFI Brașov.

“Este o caracteristică definitorie și o tradiție a identității ELMAS de a participa la dezvoltarea în sens pozitiv a comunității Brașovului. Cu siguranță prezența în cadrul expoziției EXPO REAL 2022 din Germania va fi o bună ocazie pentru Brașov, comunitate și mediul de afaceri de a-și face cunoscute direcțiile de dezvoltare în viitorul imediat. Ne numărăm printre partenerii proiectului «Invest in Brașov», care poate reprezenta un model de bune practici în dinamica economică a orașului. “ – Marius Paraipan, Marketing Manager, ELMAS.

,,Prezența Brașovului la EXPO REAL reprezintă un demers binevenit și de mult așteptat, un demers prin care Brașovul are ocazia de a arăta lumii întregi ceea ce are mai bun. Sub umbrela brasovinvest.org, prin intermediul unei echipe de profesioniști din mai multe domenii importante ale economiei brașovene, vom promova Brașovul ca o destinație de excelență. Iar prezența turismului din orice descriere a Brașovului este mai mult decât obligatorie, este o mândrie. Noi, Aro Palace, suntem onorați să fim cei care reprezentăm Brașovul turistic, suntem bucuroși să avem șansa de a spune, tuturor, cât de ospitalieri și primitori suntem noi, brașovenii. “ – Călin Ile – președinte al Consiliului de Administrație Aro Palace Brașov.