Ministrul Tineretului și Sportului apreciază planurile de dezvoltare ale Brașovului


Primarul George Scripcaru l-a invitat astăzi la Brașov pe ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, pentru a-i prezenta a doua etapă a masterplanului pentru extinderea domeniului schiabil Poiana Brașov, dar și alte investiții care completează facilitățile de sport și agrement pe care le oferă în acest moment Poiana Brașov, dar și municipiul Brașov.

Studiul privind extinderea domeniului schiabil Poiana Brașov- etapa a doua a fost pus la dispoziția municipalității de Asociația de Turism Poiana Brașov și prevede extinderea domeniului schiabil cu încă 30 de hectare către Râșnov, realizarea a încă 10 km de pârtie (prin construcția a două pârtii noi și a unor pârtii de legătură), construirea a două noi sisteme de transport pe cablu (o telegondolă și un telescaun), amenajarea unui nou lac de acumulare și crearea unei legături dintre noul lac și cel existent, precum și asigurarea infrastructurii necesare înzăpezirii artificiale a pârtiilor noi și iluminarea a două noi pârtii. Investiția totală este estimată la 32 de milioane de euro.

Municipalitatea a prevăzut deja suma de 250.000 de lei în proiectul de buget pe anul 2020, pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, urmând ca după definitivarea acestor documente să se treacă la realizarea efectivă a investiției.

De asemenea, primăria a achiziționat deja două mașini noi de bătut zăpada (ratracuri) prin proiectul de creștere a calității pârtiilor din Poiana Brașov, va amenaja trei trasee de mountain-bike cu niveluri diferite de dificultate, care vor putea fi utilizate și în organizarea de competiții internaționale, și are un proiect de amenajare a unei sănii de vară, care să completeze oferta turistică a stațiunii pentru turiștii care o vizitează în afara sezonului de schi.

„Pârtii și transport pe cablu noi, în masivul Postăvarul pe versantul dinspre Râșnov, sanie de vară, iluminatul pârtiilor, traseele de mountain bike, toate acestea sunt investiții majore pentru Brașov și pentru România. Aceste investiții sunt destinate iubitorilor de sporturi de iarnă, dar și altor categorii, care își doresc activități de agrement. Extinderea domeniului schiabil este ultranecesară, cifrele de la turnichete ne arată clar acest lucru. Avem masterplanul pus la dispoziție de Asociația de Turism din Poiana Brașov, anul acesta am prevăzut 250.000 de lei în bugetul local pentru efectuarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, iar apoi vom trece la etapa de implementare. Este necesară și o altă cale de acces către Postăvarul, dar și celelelate investiții sunt foarte importante, pentru că oferă activități noi în Poiana Brașov, și în alte sezoane decât cel de iarnă“, a declarat primarul George Scripcaru.

„Mă simt foarte bine ca și ministru al tineretului și sportului să vizitez un oraș și un județ care se pregătește pentru a găzdui mari evenimente sportive având un asemenea masterplan, asemenea lucruri concrete care țin de îmbunătățirea infrastructurii sportive, de la nivel recreativ și până la nivel de performanță. Mă simt privilegiat în această poziție, având parteneri cu asemenea planuri în administrația locală. Brașovul este primul oraș și primul județ din țară care are un masterplan atât de solid, sunt impresionat și ministerul trebuie să susțină astfel de proiecte, în contextul în care Brașovul reușește deja să desfășoare competiții de nivel internațional, iar România își dorește să organizeze competiții de nivel olimpic. (…)Eu sunt foarte optimist și cred că Brașovul este pregătit din punctul de vedere al investițiilor și al lucrurilor care se fac în acest moment pentru a ținti, de exemplu, organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2028“, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

 

 

 Investitii Poiana Brasov,  prezentare succintă (click aici)