Noi măsuri de evitare a răspândirii coronavirus în municipiul Brașov


Primarul George Scripcaru a făcut astăzi un nou apel către brașoveni să-și reducă deplasările la primărie sau la alte instituții publice, în contextul măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirus.

„Facem un apel la brașoveni să amâne, pe cât posibil, obținerea de avize, autorizații, acte de stare civilă care presupune prezența la sediul Primăriei sau al instituțiilor din subordinea Consiliului Local, să utilizeze cât mai mult comunicarea, plățile și obținerea documentelor on-line. De asemenea, am luat decizia de a solicita Consiliului Local prelungirea termenului pentru plata impozitelor locale cu încă o lună, perioadă în care se va acorda și bonificația obișnuită de 5%, astfel încât brașovenii care nu pot efectua plăți on-line să poată amâna plata acestora”, a declarat primarul.

Și programul de lucru cu publicul al Primăriei, dar și al Direcției Fiscale, au fost modificate.

Centrul de Informații pentru Cetățeni și Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei. Până în data de 31 martie programul de relații cu publicul al Centrului de Informații pentru Cetățeni va fi de Luni-Joi, de la 8.30 la 11.30 și de la 12.00 la 14.30, iar vinerea 8.30-12.30. La evidența persoanelor, programul cu publicul este Luni-Joi, 8.30-14.30, iar vineri de la 8.30-12.30. La acestea se adaugă pauze aferente dezinfecției. Această decizie a fost luată pentru a nu risca închiderea totală a acestor instituții.

Până în data de 31 martie programul de relații cu publicul al Direcției Fiscale va fi de Luni-Joi, de la 8.30 la 11.30 și de la 12.00 la 14.30, iar vinerea 8.30-12.30. La acestea se adaugă pauze aferente dezinfecției.

De asemenea, primarul a luat decizia de a amenaja două centre de carantină, pe teritoriul municipiului Brașov. ,,În urma discuțiilor pe care le-am avut cu prefectul Mihai Catalin Văsii, am luat decizia de a amenaja două centre de carantină, cu 31 de camere în total, în cazul în care vor apărea situații care să impună izolarea unor persoane pentru care este necesară luarea acestor măsuri. În următoarele ore vom face o igienizare si dezinfecție a acestor spații, după care le vom pune la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a spus primarul George Scripcaru.