Stadionul Tineretului a intrat în reparații


De luni au început lucrările de igienizare și refacere a Stadionului Tineretului, astfel ca acesta să redevină funcțional.

„De luni dimineață, împreună cu cei de la firma de salubrizare și cu colegii de la RPLP Kronstadt am început să golim tot gunoiul din tribune, pentru că a fost surprinzător de mult, am curățat vegetația crescută spontan în curte și pe garduri; suntem în faza în care se încarcă totul în camioane. A fost foarte mult gunoi, probabil că de 10-15 ani nu s-a mai făcut nimic aici. De asemenea, am început lucrări la suprafața de joc. S-a curățat totul în jurul acesteia, înlocuim plasele de gard care sunt rupte, porțile de acces, au fost făcute și însămânțările și s-au făcut lucrările de refacere și întreținere specifice sezonului de primăvară. Este foarte mult de lucru. În paralel cu acest demers am început să reconectăm stadionul la utilități, deja am trimis documentele la Compania Apa și la compania de gaz. La Electrica avem o problemă pentru că există o restanță acolo și până nu se achită nu vom putea da drumul la curent, dar se va rezolva și acest lucru în cel mai scurt timp“, a precizat Emilian Cernica, directorul Direcției Administrare Infrastructură Sportivă Brașov.

Până la toamnă, când se dorește redarea în folosință a stadionului, lucrările se vor desfășura în clădire și în tribune, care au nevoie de reparații semnificative. „Etapa a doua va fi să igienizăm spațiile din interior, pentru a putea face funcționale vestiarele. Vom face lucrări de reparații, igienizări, zugrăveli, tâmplărie, refacere iluminat, vom reface toaletele și tot ce ține de asigurarea unei bune funcționări. Totodată, vom vedea câte dintre scaunele din tribune mai sunt funcționale și pot fi recondiționate și refolosite, iar restul, în funcție de alocarea bugetară, vom încerca să le înlocuim. Cred că în aproximativ două luni, gazonul Stadionului Tineretului va arăta cel puțin la fel de bine ca în anii ‘90, în perioada lui de glorie, iar interioarele probabil în luna septembrie vor fi gata“, a mai precizat Emilian Cernica

Stadionul Tineretului din Braşov a fost preluat în toamna trecută de municipalitate, în contul datoriilor FC Brașov, și dat în administrarea Direcţiei de Administrare a Infrastructurii Sportive, pentru a fi reparat și repus în funcțiune. Ulterior, Municipalitatea a achiziționat și marca FC Brașov. Municipalitatea nu a renunțat nici la ideea construcției unui stadion modern, de aproximativ 35.000 de locuri, lângă viitoarea sală polivalentă, unde se află Baza Sportivă Brașovia, care ar beneficia și ea de noile facilități. Pentru aceasta, municipalitatea a început demersuri de preluare a terenului sau de găsire a unei soluții de parteneriat cu Ministerul Educaţiei, care este proprietarul terenului acestei baze sportive.