Au început lucrările de salubrizare a pârâului Graft, în zona După Ziduri


 

Lucrările de salubrizare a pârâului Graft, în zona După Ziduri, au început ieri și vor bloca acccesul pietonal timp de două săptămâni pe această alee, din motive de siguranță. ,,După cum reaminteam și săptămâna trecută (vezi  materialul despre piațeta dintre Piața Sfatului nr. 27 și Aleea După Ziduri n.n.), întreaga zonă După Ziduri este într-un proces de transformare. În această vară sper să finalizăm două dintre investițiile importante din aceată zonă, reabilitarea fostului cinematograf Popular și amenajarea piațetei care face legătura dintre Piața Sfatului și aleea După Ziduri. Din această săptămână am demarat și lucrările de salubrizare a Graftului, astfel încât, o dată cu finalizarea lucrărilor de salubrizare și a investițiilor, întreaga zonă va deveni atractivă. Pentru a putea realiza lucrările de salubrizare, suntem nevoiți să blocăm accesul pietonal pe aleea După Ziduri în următoarele săptămâni, astfel încât lucrările să nu pună în pericol pietonii“, a precizat primarul George Scripcaru.

Municipalitatea se află în discuții cu o asociație culturală din Brașov împreună cu care dorește să organizeze evenimente culturale în această zonă, după ce lucrările de reparații si reamenajări ale diferitelor obiective vor fi încheiate.

„Deja am demarat discuțiile cu o organizație culturală care s-a arătat interesată în crearea unui parc cultural în această zonă, iar în luna mai ne vor prezenta propunerile lor în acest sens.  Sper ca odată cu finalizarea tuturor lucrărilor, brașovenii și turiștii să redescopere farmecul acestei zone și să existe o nouă spațiu de petrecere a timpului liber, cu multe oferte de activități culturale”,a mai adăugat edilul Brașovului.