Primăria Brașov a lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în zona nouă a cartierului Tractorul


Primăria Brașov a lansat licitația privind construirea unei grădinițe în zona Tractorul-Coresi, pe str. Ioan Popasu, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.4 – Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie şi sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă. Valoarea estimată a achiziției este de 2.975.126,24 lei + TVA, din care finanțare neramburasabilă de la Uniunea Europeană a cheltuielilor eligibile este de 98% .

„Astăzi am lansat licitația licitația pentru construirea unei grădinițe în zona nouă din Tractorul, zona cu cea mai mare dezvoltare din punct de vedere rezidențial. Este o zonă în care sunt multe familii tinere, cu copii mici, iar construirea unor astfel de facilități pentru educație era o prioritate pentru noi. Mai greu a fost până când dezvoltatorii din zonă au înțeles că aceste unități de învățământ înseamnă creșterea calității vieții pentru cei care cumpără locuințele de la ei, iar primăria, ca să poată construi, are nevoie de teren. Trebui să mulțumesc companiei (S.C. Kasper Immo Invest, n.n.) care a înțeles acest lucru și ne-a pus la dispoziție acest teren. După ce vom semna contractul de lucrări, în 12 luni, cetățenii din această zonă își vor putea duce copiii la această grădiniță. Sper ca în curând să lansăm licitația și pentru construirea creșei din acest cartier și astfel să rezolvăm o altă problemă. Pe lângă faptul că brașovenilor din acest cartier le va fi mai ușor să își crească copiii, construirea acestor unități de învățământ înseamnă și o reducere a traficului rutier dinspre acest cartier spre zonele în care funcționează creșe și grădinițe și, implicit, o reducere a poluării. Îmi doresc foarte mult ca dezvoltatorii acestor zone rezidențiale să realizeze că Municipalitatea are toată deschiderea pentru a le asigura brașovenilor condiții normale pentru un oraș ca Brașovul, dar este nevoie și de implicarea lor, având în vedere că terenurile din aceste zone sunt private. Sper ca acest model de parteneriat din cartierul Tractorul să poată fi replicat în cât mai multe zone, iar brașovenii să aibă aproape de locuință tot ceea ce au nevoie pentru un trai decent”, a declarat primarul George Scripcaru.

Detalie procedură:
Execuție lucrări de construcții și instalații grădiniţă zona Tractorul-Coresi
Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8.07.2020, ora 15.00.
Tipul procedurii: licitaţie deschisă.
Valoare: 2.975.126,24 lei + TVA.
Durata contractului: 12 luni.
Termenul de garanție a lucrării: 5 ani de zile de la semnarea fără observații a procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, stabilit în baza următorilor factori de evaluare:

Nr.crt. Factor de evaluare Punctaj
1 Propunerea financiara – P1 40 puncte
2 Demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvată a resurselor umane şi a activităţilor – P2 30 puncte
3 Experienta expertilor cheie implicati în derularea contractului – P3 30 puncte
TOTAL: P total = 100 puncte

Detalii caiet de sarcini:
Grădinița va avea o suprafață construită de 279 mp și suprafața desfășurată de 763 mp, cu o capacitate de 90 copii, având regim de înălțime demisol+parter+etaj1+etaj 2 retras.
Lucrările propuse sunt: lucrări de rezistență (infrastructura va fi realizată din fundații continue sub șiruri de stâlpi, fundarea realizându-se direct în stratul bun de fundare și suprastructura va fi din cadre spațiale de beton armat formate din grinzi, stâlpi și planșee din beton armat) și lucrări de arhitectură. Finisajele alese vor fi: la exterior pereții vor fi finisați în tencuieli decorative într-o combinație de două culori, la interior se vor folosi vopseli lavabile și plăci ceramice pentru pereții spațiilor umede, iar pentru pardoseli parchet masiv și plăci ceramice pentru zonele umede. Tâmplăria va fi realizată din lemn masiv cu geam termoizolant, iar pentru ușile interioare se propune de asemenea tâmplărie din lemn.
Spaţii interioare: se propun 5 săli de grupă, o grupă multifuncţională, sală educatoare, sală de mese, bucătărie cu spaţii tehnice aferente, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare. La subsol, vor funcționa: o bucătărie cu spații de depozitare, recepție marfă, o spălătorie cu spații de depozitare lenjerie curată, materiale curățenie, spații tehnice, vestiare, holuri. Suprafața totală a subsolului este de 180 mp. La parter sunt prevăzute 2 săli de grupă, cabinet medic și izolator, vestiare copii, birouri administrație. Suprafață totală parter 265 mp. La etajul 1 vor fi amenajate 3 săli de grupă, 2 departamente de materiale didactice și educative, garderobă, 2 grupuri sanitare și oficiu. Suprafața totală a etajul 1 este de 258 mp.