A început distribuția materialelor necesare pentru reducerea riscului răspândirii COVID-19 în școli. Peste 200.000 de măști și materiale dezinfectante ajung în această săptămână în toate unitățile de învățământ


Primarul George Scripcaru a predat astăzi reprezentanților Școlii Gimnaziale nr. 30 primul lot de echipamente de protecție și materiale de dezinfecție necesare începerii noului an școlar, în cadrul proiectului Municipalității de reducere a riscului răspândirii coronavirusului în unitățile de învățământ. Toate grădinițele, școlile și liceele, în urma necesarului pe care fiecare unitate de învățământ l-a stabilit, vor primi măști pentru elevi și profesori, soluții dezinfectante pentru mâini, mobilier și pardoseli, dispensere, săpun lichid și prosoape de hârtie.
,,Astăzi am distribuit materialele și echipamentele de protecție necesare începerii anului școlar la Școala Gimnazială nr. 30, școală pilot pentru implementarea măsurilor de reducere a riscului provocat de coronavirus în unitățile de învățământ. Săptămâna trecută s-au stabilit și s-au marcat circuitele de intrare-ieșire, atât în curte, cât și în interiorul clădirii, iar astăzi am adus și materialele pentru dezinfecție și măștile pentru copii și profesori, și vizierele pentru cei mici. Astfel, fiecare școală va primi soluție cu dezinfectant pentru mâini, soluție pentru dezinfectarea meselor și scaunelor, soluție pentru dezinfectarea pardoselilor, măști pentru copii, de la clasa pregătitoare la clasa a șasea, măști pentru copii mai mari și cadrele didactice. Elevii din clasa pregătitoare și clasa întâi vor primi un set compus din mască textilă, reutilizabilă, și o vizieră, odată cu primul ghiozdan. La acestea se adaugă săpun lichid și prosoape de hârtie, inclusiv dispenserele necesare pentru acestea. Nu în ultimul rând, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică, au fost realizate un set de afișe cu reguli pe care elevii trebuie să le respecte pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur. Această unitate de învățământ este una model și va trebui să îi ajute cu sfaturi și pe colegii de la celelalte școli. Noi vom distribui în această săptămână toate aceste materiale la toate unitățile de învățământ, astfel încât anul școlar să înceapă în condiții de siguranță“, a declarat primarul George Scripcaru.

,,După ziua de astăzi, spunem că suntem pregătiţi 100%. În școală au sosit materialele atât de necesare pentru ca elevii noștri să se întoarcă în condiții de siguranță la școală, chiar dacă întoarcerea va fi preventivă și controlată. Am primit măscuţele, vizierele şi celelalte materiale deosebit de necesare pentru buna funcţionare a şcolii. Începând cu data de 14 septembrie, şcoala este pregătită şi îi aşteptăm cu mare drag pe copii la şcoală”, a declarat Pompilia Tișulescu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 30.

,,Este o revenire la această școală, care este o şcoală pilot, în care s-au primit, astăzi, toate materialele de curăţenie şi dezinfecţie. Circuitele sunt stabilite, copiii sunt aşteptaţi la şcoală, materialele sunt puse la dispoziţie de primărie şi Consiliul Local. Au ajuns în şcoală ghiozdane, măscuţe, viziere şi toate materialele necesare siguranţei pentru sănătate. În săptămâna aceasta, vor ajunge aceste materiale şi în celelalte şcoli din Braşov, putem spune că suntem într-o situaţie bună pentru începerea anului şcolar”, a declarat Ovidiu Tripșa, inspectorul școlar general.
Pentru începtul anului școlar Primăria Brașov va asigura 80.000 de măști pentru copii (clasele pregătitoare-VI); 120.000 de măști pentru elevii mai mari (clasele VII – XII) și cadrele didactice; 5.000 de viziere și măști de bumbac reutilizabile pentru elevii din clasele pregătitoare și clasele întâi; 10.300 de litri de dezinfectant pentru mâini; concentrat pentru pregătirea a 900.000 de litri de dezinfectant pentru pardoseli; 8.000 de recipiente cu dezinfectant pentru suprafețe; 8.000 de litri de săpun lichid; 20.000 de pachete cu prosoape de hârtie , la care se adaugă dispenserele pentru săpun, dezinfectant de mâini și prosoape. Totodată, în toate unitățile de învățământ vor fi amplasate, la intrare, afișe cu regulile pentru reducerea riscului de transmitere a coronavirusului, pe holuri sfaturi privind purtarea măștii, iar la toalete sfaturi privind spălarea corectă a mâinilor. În 14 septembrie, în toate unitățile de învățământ vor exista circuite separate de intrare și ieșire, cu marcajele aferente.