Cel mai mare parc destinat plimbării câinilor va fi deschis la sfârșitul acestei săptămâni


În acest weekend, Primăria Brașov va deschide cel mai mare spațiu destinat plimbării animalelor de companie. Acesta este situat în zona Aleii de Sub Tâmpa și are o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați, fiind cel de al șaptelea astfel de spațiu din municipiul Brașov.
,,Până la sfârșitul acestei săptămâni vom finaliza această lucrare. Este un loc de agrement pentru câini și este cel mai generos din câte am amenajat în municipiul Brașov, alte șase fiind funcționale în interiorul cartierelor. Vom continua cu amenajarea unor parcuri pentru animalele de companie în alte patru locații din cartierele Tractorul, Bartolomeu și Noua. Sunt multe cereri pentru astfel de zone și ne bucurăm că putem da curs solicitărilor venite de la deținătorii de animale de companie. Toate aceste spații pentru plimbatul câinilor sunt dotate cu bănci, coșuri de gunoi pentru colectarea dejecțiilor, iar cetățenii vor avea la dispoziție un panou cu regulile pe care aceștia trebuie să le respecte în interiorul spațiului”, a declarat Orantes Dincă, șeful Serviciului Amenajare Zone de Agrement.
Amenajarea acestui spațiu a avut la bază și solicitarea semnată de mai mulți locuitori din zona centrului istoric care se confruntă cu faptul că nu toți deținătorii de câini înțeleg să curețe dejecțiile animalelor de companie, în special de pe trotuare.

În acest moment, pe lângă spațiul de Sub Tâmpa, în municipiul Brașov mai sunt funcționale alte șase astfel de zone: în capătul str. Grigore Ureche, pe str. Crinului, pe str. Carpaților, în Centrul Civic, pe b-dul Gării nr. 10, pe str. Apollo.