COVID 19: Piețele rămân deschise, cu ajustări constructive care să diminueze riscul răspândirii coronavirusului


Primarul Allen Coliban a declarat astăzi, la finalul unei conferințe de presă, că piețele din municipiul Brașov nu au mai fost închise, deoarece municipalitatea a găsit soluția reamenajării.

„Sâmbătă, știm cu toții, a apărut HG 935, moment în care am avut o discuție cu domnul prefect. În primă fază am încercat să ne adaptăm soluțiile pe acea măsură de a scoate comercianții din zona închisă și a amenaja o soluție temporară în stradă, după care, în urma discuției pe care am avut-o cu prim-ministrul Orban sâmbătă după-amiază, am găsit și soluția de a deschide spațiile închise ale piețelor. Asta înseamnă să eliminăm policarbonatul, să eliminăm anumite porțiuni din acoperiș, să asigurăm un flux de aer suficient pentru o bună ventilare a piețelor. Este soluția optimă din punctul nostru de vedere, pentru că nu implică o mutare a comercianților, nu avem o problemă cu păstrarea stocurilor în perioada următoare. Prin urmare, ieri am fost împreună cu domnul prefect prin piețe – Dacia, Tractorul, Bartolomeu – astfel încât să comunicăm și cu comercianții, dar să validăm și din punct de vedere tehnic, la fața locului, soluția pe care am găsit-o. Ieri au fost operate aceste modificări, astfel încât astăzi, activitatea din piețe ar trebui să se desfășoare în ritm normal. Intenționez, în jurul orei 13.00, să merg împreună cu domnul prefect într-o vizită prin piețe, pentru a ne asigura la fața locului că totul este în ordine“, a declarat azi primarul Allen Coliban.

În acest moment, doar producătorii din hala Star vor fi nevoiți să se mute în zona de piață în aer liber. Accesul către magazinele din hală nu va fi restricționat.