Prima acțiune de deszăpezire din acest sezon în municipiul Brașov: 24 de utilaje și 90 de tone de material antiderapant utilizate


Prima ninsoare nu a pus probleme in traficul din municipiul Brasov. Utilajele operatorului de salubrizare, Comprest SA, au ieșit pe teren azi-noapte și au acționat in municipiu, pe drumul spre Poiana Brasov și in Poiana.

Astfel, azi-noapte au fost mobilizate 24 de utilaje: 16 autocamioane cu lamă și răspânditor de material antiderapant, 6 tractorașe, care au intrat pe străzile înguste din zonele înalte, și 2 utilaje Unimog care au asigurat deszăpezirea pe Drumul Poienii. În total, până la această oră au fost utilizate 90 de tone de material antiderapant, astfel încât să se poată circula în condiții optime și să nu existe riscul apariției de incidente cauzate de înghețarea carosabilului. Pe drumul spre Poiana se acționează și in aceasta perioada, pentru a reduce riscul de accidente.
Având in vedere ca in aceasta noapte se anunța temperaturi negative, se va interveni pentru îndepărtarea poleiului.
Ca și anul trecut, pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire este asigurată din cele 3 centre, unde există utilaje și depozite de material antiderapant: str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov.

Etapele pentru deszăpezire:

– etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;

-etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;

– etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.