De azi vă puteți cumpăra cadourile de Crăciun din Piața Sfatului


Târgul cu produse de Crăciun a început, de astăzi, să funcționeze în Piața Sfatului, în cele 20 de căsuțe puse la dispoziția producătorilor și meșteșugarilor locali de municipalitate. Viceprimarul Flavia Boghiu a făcut astăzi un nou apel la responsabilitate și respectarea regulilor, astfel încât activitatea de acolo să nu creeze probleme din punctul de vedere al măsurilor pentru limitarea pandemiei.

„De astăzi dimineață micii comercianți au început să se instaleze în căsuțele din Piața Sfatului. Avem montate gardurile de protecție, am luat toate măsurile care s-au impus, căsuțele au montate paravanele de plexiglas, vor începe activitatea în acest sfârșit de săptămână. (…) Crăciunuri vom mai avea. Trebuie să încercăm să ne adaptăm acestei situații, să fim, fiecare dintre noi, responsabili, să respectăm regulile. Am crescut și numărul de echipaje ale organelor de ordine publică, iar acestea vor avertiza, vor sancționa și, dacă este nevoie, vor închide activitatea din Piața Sfatului, în cazul în care constată că nu se respectă măsurile impuse. Credem că dacă atât cetățenii, cât și comercianții, înțeleg care este responsabilitatea noastră, a fiecărui cetățean, legată de felul în care alegem să nu ne dăm masca jos, și să respectăm regulile, activitatea de acolo nu va pune probleme legate de limitarea pericolului de răspândire a coronavirusului “, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Precizăm că accesul în zona târgului se face din zona intrării la Muzeul de Istorie.

Reamintim că în ultima săptămână, municipalitatea a organizat o procedură pentru închirierea a 20 de căsuțe în Piața Sfatului, care, fără a fi un „târg de Crăciun“ obișnuit, au rolul de a sprijini meșteșugarii și producătorii brașoveni pentru a-și comercializa produsele, pe de o parte, și de a menține atmosfera de sărbători în condițiile respectării tuturor regulilor menite să prevină răspândirea coronavirusului. În ocuparea locurilor, prioritate au avut meșteșugarii și producătorii care au sediul social sau punctul de lucru în Brașov, care comercializează produse proprii și care acceptă plata cu cardul.

Potrivit regulamentului, agenţii economici sunt obligaţi să se încadreze în orarul de funcţionare 10.00 – 21.00, iar în intervalul orar 14.00-20.00 este obligatoriu ca aceștia să fie efectiv prezenți în spațiul alocat (căsuțele trebuie să fie deschise obligatoriu între orele 14.00-20.00). Se vor comercializa produse realizate de micii meșteșugari, articole nealimentare de cerere curentă și produse alimentare ambalate.