Pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență impune noi restricții în Poiana Brașov


Joi, 25 martie, la propunerea președintelui CLSU, primarul Allen Coliban, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia de a impune noi măsuri și restricții astfel încât, mai ales în perioada week-end-ului, riscul de răspândire a virusului COVID-19 să fie mai redus. Astfel, vor fi reamenajate culoarele de acces spre instalațiile de transport pe cablu, pentru a facilita și mai mult distanțarea fizică, iar în perioada week-end-ului, toate apres-ski-urile și celelalte unități de alimentație publică au posibilitatea de a vinde doar produse ambalate și în sistem take-away.

,,Aș vrea să clarificăm de la început: nu ne dorim măsuri restrictive, dar situația o impune. Avem o creștere a numărului de cazuri și un trend ascendent. Prin urmare, într-o analiză pe care am făcut-o atât cu cei din Poiana Brașov, cât și cu instituțiile abilitate să ia decizii, concluzia a fost că trebuie să limităm aglomerația – iar pentru asta avem o strategie nouă cu privire la sistematizarea cozilor la instalațiile de transport pe cablu – și am dat o dispoziție de comitet local pentru situații de urgență pentru restricționarea accesului la apres-ski-uri, acele spații unde se comercializează produse alimentare și băuturi, în preajma pârtiilor de schi. Sperăm în felul acesta să avem un final de sezon de schi în siguranță și care să dea posibilitatea turiștilor și brașovenilor să practice ultimele zile de schi pe pârtiile din Brașov. La aceste unități, se va permite doar comercializarea în regim take-away și vor fi măsuri foarte stricte de control, pentru disiparea eventualelor aglomerări”, a declarat președintele CLSU, primarul Allen Coliban.

Conform Hotărârii CLSU nr. 1/2021, începând cu acest week-end, 26-28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică unitățile de alimentație publică aflate la o distanță mai mică de 100 m de marginea pârtiei vor vinde doar produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Doar turiștii care sunt cazați în cabanele/hotelurile în care funcționează acele unități de alimentație publică pot fi serviți în regim normal.

Totodată, administratorii teraselor unităților de alimentație publică au obligația de a înlătura mobilierul și a crea culoare pentru accesul publicului care dorește achiziționarea acelor produse.

În ceea ce privește accesul schiorilor la instalațiile de transport pe cablu, pentru evitarea producerii de aglomerări de persoane, administratorii rețelelor de transport pe cablu au obligația ca până în data de 26.03.2021, ora 9.00, să amenajeze noi culoare de acces către instalațiile de transport pe cablu și distanță între aceste culoare.