Iubim BRASOVUL!

Acces Rapid

PRIMARUL MUNICIPIULUI: Allen Coliban

PRIMARUL MUNICIPIULUI

Allen Coliban

PRIMARUL MUNICIPIULUI: Allen Coliban

Bun venit pe portalul de informare și comunicare al Municipiului Brașov.

În cadrul mediului virtual, punem la dispoziția dumneavoastră prin intemediul acestui portal, informațiile și documente publice care vă sunt necesare.


Consiliul Local Municipiul Brașov

CONSILIUL LOCAL

Consiliul local are initiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepția celor care sunt date prin lege în competenta altor autorități publice, locale sau centrale. În cadrul acestei secțiuni, punem la dispoziția dumneavoastra informațiile și documente publice care sunt în competența Consiliului Local al Municipiului Brașov


0
0
0
Brasovcity.ro

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAȘOV

EȘTI O PERSOANĂ CARE ARE NEVOIE DE AJUTOR SAU CUNOȘTI O ASTFEL DE PERSOANA?
PENTRU CUMPARATURI ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ SUNĂ LA:
DISPECERAT PRIMĂRIA BRAȘOV
UN VOLUNTAR VINE LA TINE!

EȘTI O PERSOANĂ VĂRSTNICĂ, NEDEPLASABILĂ, FĂRĂ SUSȚINĂTORI SAU ALTĂ FORMĂ DE AJUTOR, BOLNAV CRONIC SAU PERSOANĂ CU DIZABILITĂȚI?
DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ BRAȘOV ÎȚI ACORDĂ SPRIJIN! SUNĂ LA:
TELVERDE DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Comunicate de presă


Despre Brașov

Municipiul Braşov sau Kronstadt adică "Orașul Coroanei" (reşedinţa judeţului Brașov) este situat la 25gr30' longitudine estică şi 45gr45' longitudine nordică cu o altitudine medie de aproximativ 600 m. Braşovul este situat în inima României, în curbura arcului Carpatic și beneficiază din plin de influenţa istoriei.
Așezat la poalele muntelui Tâmpa cu o altitudine de 967 m și totodată la graniţa de nord a Carpaţilor Orientali, este destinaţia turistică favorită în România.

La doar 13 km de Brașov, sus în munţii Postăvarul, se găseşte cea mai frumoasă staţiune de iarnă, Poiana Braşov. Aici, sporturile de iarnă, în principal schiul şi snowboardul, aduc în sezonul de iarnă mii de turişti din toată Europa. Plimbările cu sania trasă de cai, cu ski-jetul sau patinajul, sunt doar câteva dintre activităţile disponibile în Poiana Braşov.

Climă și relief

Clima este temperat continentală, caracterizându-se prin nota de tranziţie între clima temperată de tip oceanic şi cea temperată de tip continental.

Aflat in curbura arcului Carpatic în vecinătatea Brașovului veți găsi variate forme de relief. Astfel, la vest de Brașov se găsesc Carpaţii Meridionali cu cele mai importante masive: Făgăraş cu vârful Moldoveanul 2543 m, Piatra Craiului cu vârful La Om 2239 m, la sud de Brașov, muntele Postăvarul cu vârful Cristianul Mare 1802 m, masivul Bucegi cu vârful Omu 2 07 m, la sud-est de Brașov, muntele Piatra Mare cu vârful Piatra Mare 1844 m, la est de Brașov masivul Ciucaş cu vârful Ciucaş 1956 m, şi o parte a munţilor Întorsura Buzăului. Relieful împrejurimilor Brașovului conţine şi o regiune de coline subcarpatice, depresiuni cu aspect de şes – Ţara Bârsei şi Ţara Făgăraşului.

Natura înconjurătoare

În apropierea Brașovului veți găsi 2 parcuri naţionale (Piatra Craiului şi Bucegi) precum și alte 30 de arii protejate printre care și muntele Tâmpa. Suprafeţele protejate au 27313,7 ha, reprezentând circa 7 la sută din suprafaţa judeţului Brașov.

Apele de munte şi de şes sunt populate cu specii diferite de peşti (păstrăv, lipan, mreană).

Pădurile abundă în specii de amfibieni, reptile, păsări (şorecarul comun şi încălţat, barza albă şi neagră, potârnichea, cocoşul de munte, acvila) şi mamifere (capra neagră, ursul, căpriorul, mistreţul, râsul).